By admin_rp 29/08/2022
Başta kuru toprak olmak üzere yaygın hububat tarımında yaşanan olaylardan sonra içinde bulunduğumuz çağa göre tek bir çözüm var ve o da en geniş anlamıyla hassas tarımdan başkası değil. Yani dijital tarımdan çevresel sürdürülebilirliğe. Bu yazıda, daha önce de belirttiğimiz gibi dijitalleşme, ekonomi ve çevresel sürdürülebilirliği kapsayan mevcut modern tarımla en ilgili tekniklerden biri hakkında konuşacağız. Bu teknik, gübrelerin ultralokalizasyonundan başka bir şey değildir .
Elbette günümüz tarımının hedeflerinden biri sadece tarımsal ve ekonomik verimlilik değil, aynı zamanda çevresel verimliliktir. Bu nedenle ve FERTILOSOFIA ® konseptimizle uyumlu olduğu için Agronil – Tarazona olarak bu tür tarıma kendimizi adadık ve bu tekniğe uygun olarak gübreler, besinler ve biyo-uyarıcılar tasarladık.
Biraz daha detaya inmek gerekirse, ultralokasyon tekniği sayesinde çiftçi, arazilerinin verim haritasını okuyan ve uygun dozu esas alan bilgisayar yazılımı sayesinde hassas ve değişken bir ekim ve gübreleme sistemini elinde bulundurmaktadır. Ek olarak, GPS aracılığıyla görevlerinde kendilerine daha fazla hassasiyet sağlayan, çakışmaları önleyen, enerji ve işçilik maliyetlerini azaltan ve tabii ki kullanılan girdi miktarlarını optimize eden kendi kendini yönlendiren sistemler kullanırlar.
Gübre sektörü de , yeni teknolojilerin kullanımı ve sürdürülebilir tarım hedefini karşılayan gübrelerin geliştirilmesi için Ar-Ge + i sayesinde, hassas tarım yoluyla bu modern tarım fikrine kum tanesini koyuyor. Verimli ve kesin sonuç.
Ultra lokalizasyon tekniğinde bulabileceğimiz en net örnek, ekim veya dikim sırasında tohumla birlikte yerleştirilmek üzere tasarlanmış mikrokompleks gübrelerdir. Tasarımı, formülü ve üretim tekniği sayesinde mikrokompleks gübreler günümüz tarımı için en uygun gübre olarak kabul edilebilir.
Agronil – Tarazona Microteam ® ailesi olarak bildiğimiz Microcomplex gübreler ekim anında tohum veya bitki ile birlikte konumlandırılacak şekilde tasarlanmış ürünlerdir. Bu sayede enerji tüketiminde tasarruf, dolayısıyla karbon ayak izinde azalma sağlıyoruz. Çünkü çiftçi aynı anda hem ekebilir hem de gübreleyebilir. Gereksiz gübre kullanımından da kaçınarak, tohum veya bitkinin erken evrelerinde ihtiyaç duyduklarını maksimum düzeyde optimize ediyor ve ayrıca normal koşullarda verim artışı sayesinde çiftçinin ekonomisi için maliyetlerde azalma sağlıyoruz. Bu tekniğin kullanılmasının sağladığı tarımsal faydalar.
Formülasyonunun mümkün olduğunca çözünür olması gereken yüksek oranda fosfor ile dengelendiği mikrogranül kullanımı ile başarıya ulaşmak çok önemlidir ve elbette Tarazona’nın sahip olduğu üretim teknolojisi sayesinde ürünün oldukça higroskopik ve homojen boyuttadır.
Innovatrigo adlı bir Avrupa projesi kapsamında farklı kuruluşlarla gerçekleştirdiğimiz en son çalışmalardan biri , ultralokalizasyon tekniğinin Microteam ® ailesinden herhangi bir ürünle kullanılmasının CO2 emisyonlarında azalma sağlayabileceğini göstermektedir. Çiftçilerin brüt faydası %18,5. Kuşkusuz bu, Tarazona’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak için topluma büyük bir katkısıdır.
Sonuç olarak, ultralokalizasyon tekniği ve mikrokompleks gübreler, her ikisi de dünya tarımının verimliliği, sürdürülebilirliği ve agronomik, sosyal, çevresel ve ekonomik sorumluluğunu aradığından, çiftçiler için çiftliklerin yönetimini kolaylaştırma ortak hedefinde bir araya geliyor. Tüm bunlar FERTILOSOFIA ® ilkemiz ile uyumludur : verimli ve sürdürülebilir gübreleme.